Lepd meg szeretteid képeslappal!



Receptajánló

Csokis tejberizs málnával

Hozzávalók:

10 deka étcsokoládé
5 deci tej
20 deka rizs
1 csipetnyi só
víz
10 deka

cukor
fél teáskanálnyi őrölt fahéj
10 deka tejcsoki
3 deci hideg tejszín
30 deka felengedett, mirelit málna
tetejére tejszínhab és őrölt fahéj

Elkészítés:

Egy

kis lábosban összeolvasztom a darabokra tört étcsokit a tejjel, és félreteszem.
A megmosott rizst csipetnyi sóval beleszórom egy fazékba, és ráöntök annyi vizet, amennyi

ellepi. Felteszem főni, és amikor már magába szívta a vizet, hozzáöntöm a langyos, csokis tejet. Gyenge lángon kevergetve addig főzöm, amíg a rizs megpuhul, majd még

melegen hozzáadom a cukrot meg az őrölt fahéjat, és kihűtöm.
A kihűlt tejberizshez hozzákeverem az apró kockákra vágott tejcsokit, és fakanállal óvatosan beleforgatom a

tejszínből vert kemény habot.
Tálaláskor a poharakban először szétosztom a felolvadt, lecsepegtetett málnaszemeket, aztán erre rákanalazom a csokis tejberizst. Tetejüket

megpúpozom tejszínhabbal, és meghintem leheletnyi őrölt fahéjjal.
6-8 adag lesz belőle.
A recept ajánlója: Nagy Noémi
evon.hu    Copyright - Egészség Vitalitás ONline Csoport