Lepd meg szeretteid képeslappal!



Receptajánló

Görög serpenyős burgonya

1 piros és 1 sárga kalifornia paprika (egyenként kb. 150 g.)1 szál (kb. 200 g-os) póréhagyma
800

g burgonya,1 fokhagymagerezd,200 g fetasajt,1 csomó kakukkfü,100 g vaj,só, bors,kb. 0,5 dl viz

1 piros és 1 sárga kalifornia paprikát (egyenként kb. 150 g.) félbevágunk, a

szárát, a magokat és az ereket eltávolítjuk, a paprikát megmossuk és csíkokra vágjuk.1 szál (kb. 200 g-os) póréhagymát letisztitunk, gondosan megmossuk és felkarikázzuk.800

g burgonyát megmosunk, meghámozzuk, leöblítjük, karikákra vágjuk.1 fokhagymagerezdet letisztitunk és felszeleteljük.
200 g fetasajtot felkockázunk, 1 csomó kakukkfüvet

leöblítünk, leveleit letépkedjük, leitatjuk.
100 g vaj felét egy serpenyőben felforrósítjuk, ebben a burgonyát forgatás közben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor kész

sóval, borssal fűszerezzük és kivesszük a serpenyőből. A fennmaradt vajat a serpenyőbe tesszük, ebben a fokhagymát megfuttatjuk, majd belerakjuk a pórét és egy picit

dinszteljük. Majd hozzáadjuk a paprikát és kb. 0,5 dl vizet és fedő alatt kb. 10 percig pároljuk közben időnként átkeverjük. Amikor a paprika is megpuhult, levesszük a fedőt és a

felesleges vizet elfőzzük belőle. Majd hozzáadjuk a burgonyát, a sajtot és a kakukkfüvet, óvatosan összekeverjük és felforrósítjuk.A sóval vigyázni kell, mert a fetasajt is sós.



A recept ajánlója: Aphrodite
evon.hu    Copyright - Egészség Vitalitás ONline Csoport