|
|
Lepd meg szeretteid képeslappal!
|
|
|
Receptajánló
|
Görög serpenyős burgonya
|
1 piros és 1 sárga kalifornia paprika (egyenként kb. 150 g.)1 szál (kb. 200 g-os) póréhagyma
800
g burgonya,1 fokhagymagerezd,200 g fetasajt,1 csomó kakukkfü,100 g vaj,só, bors,kb. 0,5 dl viz
1 piros és 1 sárga kalifornia paprikát (egyenként kb. 150 g.) félbevágunk, a
szárát, a magokat és az ereket eltávolítjuk, a paprikát megmossuk és csíkokra vágjuk.1 szál (kb. 200 g-os) póréhagymát letisztitunk, gondosan megmossuk és felkarikázzuk.800
g burgonyát megmosunk, meghámozzuk, leöblítjük, karikákra vágjuk.1 fokhagymagerezdet letisztitunk és felszeleteljük.
200 g fetasajtot felkockázunk, 1 csomó kakukkfüvet
leöblítünk, leveleit letépkedjük, leitatjuk.
100 g vaj felét egy serpenyőben felforrósítjuk, ebben a burgonyát forgatás közben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor kész
sóval, borssal fűszerezzük és kivesszük a serpenyőből. A fennmaradt vajat a serpenyőbe tesszük, ebben a fokhagymát megfuttatjuk, majd belerakjuk a pórét és egy picit
dinszteljük. Majd hozzáadjuk a paprikát és kb. 0,5 dl vizet és fedő alatt kb. 10 percig pároljuk közben időnként átkeverjük. Amikor a paprika is megpuhult, levesszük a fedőt és a
felesleges vizet elfőzzük belőle. Majd hozzáadjuk a burgonyát, a sajtot és a kakukkfüvet, óvatosan összekeverjük és felforrósítjuk.A sóval vigyázni kell, mert a fetasajt is sós.
|
A recept ajánlója: Aphrodite
|
|
|
|
|
|