Főoldal Ajánlom ismerősömnek Kapcsolat


BMI (Testtömeg-index kalkulátor)

A BMI kalkulátor segít meghatározni, ki milyen állapotban van fizikailag; túlzottan sovány, normál testalkatú vagy túlsúlyos. A BMI jelenleg a legmegbízhatóbb számítási mód a táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek körében.
Add meg adataidat, s a Számítás gomb megnyomásával megkapod a rád jellemző számadatot.

 

Testmagasság: inchben cm-ben
Testtömeg: fontban kg-ban
BMI=

Ha a kapott érték Kiegészítés: a kiemelt edzettségi állapotban lévők (pl.: testépítők, élsportolók stb.) BMI indexe - jelentősen eltérhet az átlagtól.
<18,5 túlzottan sovány
18,5 - 24,9 ideális (egészséges) testsúlyú
25 - 29,9 túlsúlyos
30+ veszélyesen túlsúlyos / elhízott

Ha a fenti táblázat szerint BMI indexed az ideális értéket mutatja, aggodalomra nincs okod. Az ideális testsúly fenntartása számos betegség elkerülését is jelentheti. Ez alapján nem kell változtatnod eddigi étrendeden, szokásaidon, ha teheted, minden nap mozogj min. 30 percet.

A 18,5 alatti érték arra utal, hogy túlzottan sovány vagy. Ha diéta nélkül, hirtelen fogytál, akkor az betegség jele lehet, fordulj orvoshoz mihamarabb!

Emberek egy kisebb csoportjánal a súlygyarapodástól való kínos félelem komoly, szélsőséges tüneteket produkálhat, így betegséget okozhat. Ez az anorexia nervosa. Komoly betegség, ha saját magadon vagy hozzátartozódon ilyen tüneteket észlelsz, azonnal fordulj orvoshoz!

A 25-ösnél nagyobb BMI viszont már veszélyes lehet egészségünkre. A túlsúly jelentősen megnöveli a magas vérnyomás, a magas koleszterin- és glükózszint kockázati tényezőit. A veszélyes elhízás (+30 BMI) pedig már a szívbetegségek, stroke, diabetes és néhány típusú rák alapvető kockázati tényezője. Mivel már egy kisebb mértékű fogyás is csökkentheti az előbbi kockázatok rizikóit, és javíthat általános kondíción, mihamarabb kezdj bele!


Ajánljuk


Felhőkép


Küldj egy névnapi képeslapotnevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.