Főoldal Ajánlom ismerősömnek Kapcsolat
 -->
eszközök:

Karcsúsító, salaktalanító levesek
Az ?sz beköszöntével se feledkezz meg a könnyebb ételekr?l! Leveseinkkel nem csak a vonalaidat ?rizheted meg, hanem méregteleníthetsz is.

Burgonyaleves

Hozzávalók 4 személyre:

1 liter víz
250 g burgonya
2 sárgarépa
fél póréhagyma
kevés petrezselyemgyökér
fél zellergumó
fél teáskanál kömény és majoránna
1 csipetnyi só és szerecsendió-?rlemény
2 teáskanál éleszt?pehely
4 teáskanál frissen vágott petrezselyem

A burgonyát és a zöldséget jól mosd meg, és hámozatlanul vágd apróra. A vizet forrald fel, a burgonyát és a zöldséget add hozzá, és 10-20 percig párold. A levest vedd le a t?zr?l, majd sz?r?n passzírozd át, hogy enyhén krémes levet kapj. A f?szerekkel ízesítsd, majd petrezselyemmel szórd meg.

Jó tanács: a levest kaporral, bazsalikommal vagy lestyánnal is f?szerezheted.

Sárgarépaleves
Hozzávalók 4 személyre:
1 liter víz
250 g sárgarépa
fél póréhagyma
kevés petrezselyemgyökér és zeller
1 csipetnyi tengeri só
2 teáskanál éleszt?pehely
4 teáskanál frissen vágott petrezselyem

Jól mosd meg a zöldséget, héjastul vágd apróra. A vizet forrald fel, a zöldségeket tedd bele, és 10-20 percig f?zd. Miután levetted a t?zr?l, passzírozd át, f?szerezd, majd éleszt?pehellyel és petrezselyemmel szórd meg.

Zellerleves

Hozzávalók 4 személyre:

1 liter víz
25 dkg zellergyökér
némi metél?hagyma és sárgarépa
1-1 teáskanál köménymag és majoránna
1 csipet tengeri só
1 csipet frissen ?rölt szerecsendió
2 teáskanál éleszt?pehely
4 teáskanál frissen vágott petrezselyem

A zöldséget alaposan mosd meg, hámozatlanul aprítsd fel. A vizet forrald fel, tedd bele a zöldséget, és 10-20 percig f?zd. Vedd le a levest a t?zr?l, sz?rd át, a levét ízesítsd, majd szórd rá az éleszt?pelyhet és a petrezselymet.

Paradicsomleves

Hozzávalók 4 személyre:

1 liter víz
500 g paradicsom
1 gerezd fokhagyma
kevés póréhagyma
zeller, sárgarépa
1 csipet só és friss szerecsendió-?rlemény
2 teáskanál éleszt?pehely
2 teáskanál szurokf? vagy majoránna

A paradicsomot alaposan mosd meg, és vágd kockára. A fokhagymagerezdet tisztítsd meg, és vágd apróra. A többi zöldséget is aprítsd fel. Ha felforrt a víz, az egészet tedd bele, és 10-20 percig f?zd. Miután levetted a levest a t?zr?l, sz?rd át, f?szerezd meg, és éleszt?pehellyel szórd meg.

Jó tanács: ízlésed szerint esetleg paradicsompürét is adhatsz hozzá.
Nyomtatható változat

Megosztás a Facebook-on

Ajánlja a cikket
--- visszalépés ---
forrás: ma.hu
Ajánljuk


Felhőkép


Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.