Főoldal Ajánlom ismerősömnek Kapcsolat

eszközök:

Jojobaolaj: a b?r védelmez?je
Almaecet és víz keveréke, mint arctonik? Citromlé, mint arcmaszk a pattanások ellen? Olívaolaj szinte mindenre?

A házilagos kozmetikai szerek 100 százalékban természetesek és általában olcsóbbak, mint boltban vett társaik. Lássuk, mire használható a jojobaolaj.

A jojobaolaj a jojobafa magjából készül, ez a növény az Egyesült Államokban Arizona és Kalifornia déli részén, továbbá Észak-Mexikóban honos. Bár olajnak nevezik, gyakorlatilag egy folyékony viaszészterr?l van szó, amelynek tulajdonságai az emberi b?r faggyújához (szebum) hasonlóak.

Zsíros vagy kevert b?r esetén a jojobaolaj megakadályozza, hogy a b?r még több faggyút termeljen, így nincs szükségünk tonnányi, érzékeny b?rünket izgató sminkre ahhoz, hogy b?rünk ne csillogjon.

Arcunk mellett a jojobaolajat hajunkra és testünkre is használhatjuk.


A nappali használat mellett a jojobaolajat éjszakai hidratálónkhoz adva fokozhatjuk annak hatását.

Sok aknéban szenved? arról számolt be, hogy a jojobaolaj csökkentette a mitesszerek számát. Ha zuhanyozás után kenjük magunkra, b?rünk nem szárad ki.

Jojobaolajat sminkeltávolításra is használhatunk, s?t a szemfesték lemosására is kiváló. Vattapamacsra csepegtessünk néhány cseppet, majd töröljük le a festéket.

Száraz, kicserepesedett ajkak esetén pedig használjuk ajakápolóként. Száraz körömágyunkat is hidratálja. Hajmosáskor kenjünk jojobaolajat a hajvégekre vagy adjunk néhány cseppet hajbalzsamunkhoz.

Borotválkozás el?tt alkalmazva pedig megkönnyíti azt, továbbá a borotvált területet rendkívül puhává varázsolja.

Nyomtatható változat

Megosztás a Facebook-on

Ajánlja a cikket
--- visszalépés ---
forrás: ma.hu
Ajánljuk


Most megy a TV-ben:

Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép