A kutatást Mendel Friedman, a Kaliforniai Mez?gazdasági Kutatóközpont munkatársa vezette.
A vizsgálatok eredménye az Amerikai Kémiai Társaság (ACS) díjnyertes „Globális kihívások/ kémiai megoldások” cím? podcast-sorozatának központi témája lett. Már a korábbi kutatások eredményei is azt igazolták, hogy a feketerizs fogyasztása jó hatással van az ember egészségi állapotára.
A feketerizs héját a barnarizs feldolgozása során távolítják el a rizsszemekr?l, hogy végül el?állítsák a jól ismert fehérrizst.
A sejttenyésztésen alapuló kísérletek megmutatták, hogy a feketerizs héja csökkenti a gyulladásokat okozó hisztamin termel?dését.
A laboratóriumi egereken végzett kutatások azt mutatják, hogy a 10% feketerizst tartalmazó étrend nagymértékben csökkenti az ekcémás b?rirritációt és gyulladásokat.
A kutatásról szóló teljes beszámoló az Amerikai Kémiai Társaság Journal of Agricultural and Food Chemistry cím? folyóiratában jelent meg.
|