Főoldal Ajánlom ismerősömnek Kapcsolat

 


Hozzávalók: 1 közepes fej vöröshagyma, 1 ek vaj, 20 dkg aszalt szilva, 3 dl félédes vörösbor, 5 dl alaplé, 2 dl tejszín, 1 mk fahéj, csipet só, 2-3 szegfűbors, reszelt citromhéj, fél citrom leve, 2-3 ek méz, 50 g mézeskalács, tojáshab


Az aszalt szilvát áztassuk be forró vörösborba 1 órára.
Egy vöröshagymát aprítsunk fel, és 1 ek vajon dinszteljünk meg.
Majd együtt tegyük fel f?ni az alaplével.
Ízlés szerint f?szerezzük mézzel, csipet sóval, fahéjjal.
F?zzük 10-15 percet.
Majd adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, és a citromlevet is.
A tejszínnel és a mézeskalács kekszekkel együtt turmixoljuk teljesen homogénre.
Én Thermomixben készítettem a levest. Ott annyiban módosult, a hagymát 3 mp alatt felaprítottam, majd Varoma fokozaton 3 percet dinszteltem. Hozzáadtam a szilvát és a tejszínen kívül a folyadékokat. 100 fokon 13 percig f?ztem, majd 30 mp alatt, teljes fokozaton pépesítettem. Végül a tejszínnel együtt is tekertem rajta pár másodpercet.
A tojáshabot forró vízben f?ztem fel hozzá.
A recept ajánlója: Bori75


 
Még több karácsonyi recept

--- Vissza ---


 

Ajánljuk

ADVENTI KALENDÁRIUM

Online karácsonyi rádió
Hallgasson bele a legjobb karácsonyi zenékbe!




Most megy a TV-ben:


Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép