Főoldal Ajánlom ismerősömnek Kapcsolat

 


Hozzávalók

1 fej hagyma
kb. 400-450 g sárgarépa
2 közepes szál fehérrépa
1 tömlős, natúr sajtkrém
2 evőkanál kukoricaliszt
petrezselyem, frissen őrölt vegyes bors
só, natúr vega-mix (vagy 1,5 liter húsleves)
olívaolaj
szezámmag
Elkészítés

A zöldségeket megtisztítom, a hagymát finomra vágom, a kétféle répát pedig nagylyukú reszelőn lereszelem.
Az olívaolaj társaságában megpirítom kissé a hagymát, hozzáadom a lereszelt répákat, majd párszor átkeverve azt is megpirítom.
Megszórom a liszttel, átkeverem, majd felöntöm 1,5 liter vízzel (vagy levessel).
Ízesítem, felforralom, majd megfőzöm a zöldséget.
Nagyon rövid id? elég neki, hiszen nagyon aprók. Közben a szezámmagot, száraz serpeny?ben megpirítom.
Ha kész a leves, belenyomom a sajtkrémet, és kevergetve felolvasztom benne, majd egyet még "rottyantok" rajta és megborsozom kissé. Belekeverek némi petrezselymet, majd tálaláskor a tetejére is szórok bel?le, a szezámmaggal együtt.
A szezámmaghoz keverhetünk kevés sót is esetleg, hogy még ízletesebb legyen.
A levesbe pedig tehetünk fokhagymát is.
A recept ajánlója: Ancsa


 
Még több karácsonyi recept

--- Vissza ---


 

Ajánljuk


Most megy a TV-ben:

Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép