Főoldal Ajánlom ismerősömnek Kapcsolat

 


Hozzávalók: 2 egész harcsa (2x1 kg-osak), 6 liter víz, 1 ek szemes bors, 2 db sárgarépa, 2-3 db allspice (szagos bors), 1-2 babérlevél, 2 halászlékocka, só, 4-5 szál koriander, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál metélőzeller, 1 paradicsom, 1 paprika, 32 gramm zselatin
Továbbá: 2-3 főtt tojás, párolt sárgarépa, és zöldborsó, tengeri halfilé fejenként 1-1 db

A kocsonyához tegyük fel főni a vízbe az egész harcsákat a fűszerekkel együtt.
Amikor felhabosodott, szedjük le a habot, majd 6 órán át, lassú tűzőn főzzük a zöldségekkel együtt.
Amikor elkészült, szűrjük le a levet.
Egy kis hallével keverjük ki a zselatint, majd öntsük a levesbe.
Mialatt fő a kocsonya lé, a tengeri halfiléket pici ecetes, sós vízben a koriander levelekkel együtt pároljuk puhára.
Ha elkészülne (ezeknek nem kell sok idő), tegyük félre.
A tojásokat főzzük keményre.
Pároljunk 1-2 szál felkarikázott sárgarépát, és pár marék zöldborsót.
Előkészített tányérokba tesszük a halfiléket, amiket körberakunk ízlés szerint répával, borsóval, vágott tojással.
Ezekre szedjük rá a kocsonyalevet.
Hideg helyen megdermesztjük, és fogyasztásig ott is tároljuk
Tálaláskor citromlével locsoljuk meg.
A recept ajánlója: J.Kata


 
Még több karácsonyi recept

--- Vissza ---


 

Ajánljuk

ADVENTI KALENDÁRIUM

Online karácsonyi rádió
Hallgasson bele a legjobb karácsonyi zenékbe!




Most megy a TV-ben:


Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép