Főoldal Ajánlom ismerősömnek Kapcsolat
 -->
eszközök:

A meditáció és az örök élet
Gondolta volna, hogy napi néhány perc meditáció segít meg?rizni az egészséget? Hogy nem csak a stressz kezelésében lehet nagy segítségünkre, de akár fájdalomcsillapítónak vagy vérnyomáscsökkent?nek is tökéletesen beválik?

Már-már közhelyszer? azt emlegetni, hogy a meditációval egy kis nyugalmat és békét varázsolhatunk életünkbe rohanó mindennapjaink közepette. Azt is sokan tudják, hogy ez az ?si gyakorlat növeli az agykapacitást, a koncentrálóképességet, és javítja a közérzetet. Csakhogy ez az ?si elmegyakorlat ennél még sokkal többet is adhat: segíthet meg?rizni testünk egészségét is.

Számos kutatást végeztek már a meditáció betegségmegel?zésben betöltött szerepével kapcsolatban. A meditáció áldásos hatással van az anyagcserére, a vérkeringésre, és a légzésre. Egyes kutatások szerint a meditáció 25 százalékkal csökkenti a különféle betegségek miatti elhalálozást, 30 százalékkal csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, és 49-százalékkal a rák miatt bekövetkez? halált.

A meditáció a magas vérnyomás kezelésében is beválik, és az alvásproblémákat is gyógyítja. Arról nem is beszélve, hogy a rendszeresen meditáló embereknek koordináltabb és koherensebb az agyi aktivitása is.
Nyomtatható változat

Megosztás a Facebook-on

Ajánlja a cikket
--- visszalépés ---
forrás: ma.hu
Ajánljuk


Felhőkép


Küldj egy névnapi képeslapotnevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.