Főoldal Ajánlom ismerősömnek Kapcsolat
 <-->
eszközök:

A rák ellenszere: B17 vitamin
Philip Day könyvében nemrégiben közzétett fölfedezése óriási vihart kavart: meggy?z?dése szerint a B17 vitamin segítségével legy?zhet?k a különféle daganatos megbetegedések. A laetrile nev? vegyületre, egy addig ismeretlen vitaminra, az 50-es években bukkant Ernst T. Krebs, biokémikus és B17-nek nevezte el.

A B17-vitamin vagy nitrilozid megjelölés egy nagy csoport olyan vízoldékony, lényegében nem toxikus, édeskés vegyületre utal, amely több mint 800-féle növényben megtalálható. Az egyik leggyakoribb nitrilozid az amigdalin, mely a legnagyobb koncentrációban bizonyos gyümölcsök magvaiban fordul el? (pl. nektarin, cseresznye, szilva, alma), de mind közül a leggazdagabb B17 forrásnak a sárgabarack magja bizonyult, mely súlyának akár 2.5 százalékát teszi ki a szóban forgó vegyület.

Kutatások bizonyítják, hogy amennyiben az állati vagy emberi szervezetbe elegend? mennyiség? laetrile-t juttatunk, az - kizárólag - a daganatos sejtekre mérgez? hatást fejt ki. Megfigyelések szerint, azok a bennszülött népcsoportok, amelyek a táplálékkal elegend? mennyiség? B17 vitamint vesznek magukhoz, jó egészségben, az átlagosnál jóval hosszabb ideig élnek. Az els?sorban gyümölcsökkel táplálkozó állatok és a régi emberek étrendje igen gazdag volt nitrilozidokban.

Mely élelmiszerek gazdagok B17 vitaminban? Többek közt a lenmag, a tápióka, a lucernacsíra, barnarizs, lencse, makadámia dió, eper, dió, az árpa, földi szeder, köles, mezei sóska.

Philip Day kutatásai szerint a rákbetegeknek nagy mennyiség? sárgabarack magot kellene fogyasztaniuk: napi 40-50 darabot javasol, de ezt a mennyiséget fokozatosan kellene elérniük. Egészségeseknek, rákmegel?zés céljából napi 8-10 darab elfogyasztása lenne optimális.

A magok mellett ananász valamint elegend? A és E vitamin fogyasztása javasolt, melyek el?segítik a B17 rákos sejtekre kifejtett hatásmechanizmusát.

Fontos tudni, hogy a rákos sejtek lúgos környezetben nem tudnak szaporodni, ezért rendkívül fontos a lúgosító ételek fogyasztása! Az állati eredet? élelmiszerek savas kémhatást idéznek el? a szervezetben. A nyers zöldségek és gyümölcsök fogyasztása biztosítja a szervezet számára a kívánatos lúgos kémhatást.

Szöveg: Fodor-Kassai Mónika
Nyomtatható változat

Megosztás a Facebook-on

Ajánlja a cikket
--- visszalépés ---
forrás: wellnessfarm.hu
Ajánljuk


Felhőkép
ADVENTI KALENDÁRIUM

Online karácsonyi rádió
Hallgasson bele a legjobb karácsonyi zenékbe!





Küldj egy névnapi képeslapot



nevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.