Főoldal Ajánlom ismerősömnek Kapcsolat
 -->
eszközök:

Fogyás baktériumokkal- lehetséges!
Sokan szeretnének úgy lefogyni, hogy mások dolgoznak helyettük - ez most valósággá válhat. A "mások" jelen esetben baktériumok.

A bélflóra összetétele fontos szerepet játszik a zsírok felszívódásban. Tavaly brit kutatók kísérleti egerek zsírfelvételét csökkentették úgy, hogy emészt? baktériumaikat emberivel helyettesítették. Japán kutatók erre egy kísérletsorozattal válaszoltak.

Kaduka Jukio és csapata 87 túlsúlyos egyént kért arra, folytassa szokásos életvitelét, csak naponta kétszer igyon száz gramm fermentált (azaz savanyított) tejet. A kísérleti személyek felénél a tej nagyobb mennyiség? probiotikus Lactobacillus gasseri baktériumot tartalmazott.

Tizenkét hét elteltével a kontrollcsoportnál semmi változást nem észleltek, a baktériumfogyasztók azonban átlagosan egy kilóval könnyebbek lettek - írják a kutatók a European Journal of Clinical Nutrition cím? szaklapban. Ahhoz képest, hogy semmit nem tettek ezért, ez jelent?s eredmény - vonta le a japán kísérletb?l a következtetést Matthew Digby, a Melbourne-i Egyetem kutatója a New Scientist cím? tudományos hírportál szerint (www.newscientist.com).

Említést érdemel, hogy a joghurtkészít? kutatók a "Snow Brand Milk Products" nev? tejtermék-el?állító vállalat megbízásából végezték el kísérletüket. Aki esetleg szkeptikus a módszer miatt, maradhat a jól bevált mozgásnál - az biztosan eredményre vezet.

Nyomtatható változat

Megosztás a Facebook-on

Ajánlja a cikket
--- visszalépés ---
forrás: ma.hu
Ajánljuk


Most megy a TV-ben:


Küldj egy névnapi képeslapotnevű ismerősödnek!

Kövess minket a Facebook-on is


Facebook oldalunkFacebook oldalunk megnyitása.

Felhőkép